Publicat pe

De ce ar trebui să bei din căni din oțel inoxidabil

Cănile din oțel inoxidabil nu arată la fel de “fancy“ precum cele cu modele complicate din sticlă, însă prezintă mai multe beneficii, atât pentru sănătatea ta, cât și din punct de vedere al experienței de utilizare pe termen lung.

Beneficiile cănilor din oțel inoxidabil sunt numeroase, însă nu toate sunt evidente la prima vedere. În acest articol vom enumera câteva dintre cele mai importante.

Cănile din plastic și cele din sticlă, porțelan sau ceramică nu se pot ridica la nivelul de performanță, durabilitate și siguranță al unei căni din oțel inoxidabil. Aceste căni sunt extrem de rezistente la lovituri. Sunt 100% reutilizabile și reciclabile. Sunt o alegere extrem de practică.

Construite să reziste pe viață

Oțelul inoxidabil este … să nu ne ferim de cuvinte mari .. indestructibil. Cel puțin în condiții de utilizare obișnuită, casnică. Proprietățile acestui material nu se modifică cu trecerea timpului. Oțelul nu se sparge, nu se tocește, nu curge, nu se subțiază. Raportul rezistență/greutate este net superior cănilor din sticlă sau plastic. Cănile din sticlă și ceramică sunt fragile – nu este de mirare că toată lumea le ocolește atunci când organizează evenimente cu mulți invitați. Sticlele din aluminiu sunt rezistente, însă rugina sau crăpăturile microscopice pot apărea în timp; de asemenea, adesea au interior din material semi-sintetic, care în timp se poate deteriora. Plasticul se rupe sau se distruge în urma utilizărilor repetate sau a spălării; în plus, în cănile din plastic nu poți bea lichide fierbinți pentru că acest lucru prezintă un risc major pentru sănătate. Adevărul este că atunci când punem pe primul plan durabilitatea, nimic nu este mai rezistent decât o cană din oțel inoxidabil.

Cel mai sigur material pentru sănătatea ta

Periodic auzim la știri diferite întâmplări sau controverse legate de substanțele chimice cu efect toxic din componența sticlelor sau recipientelor de plastic sau aluminiu. Nu este întâmplător că reacția consumatorilor este de a reveni către recipientele din oțel inoxidabil. Compoziția naturală a acestui material este non-toxică. Nu conține substanțe BPA, zinc, plumb sau alți compuși toxici pentru sănătate.

Oțelul inoxidabil este bine cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și igienice. Este folosit pe scară largă în industria alimentară și a băuturilor, în primul rând pentru că este garantat 100% că nu vor apărea crăpături prin care să aibă loc scurgeri accidentale. Nu are nevoie de niciun tratament suplimentar pe suprafața sa și nu reacționează în contact cu substanțe acide, ceea ce face ca alimentele sau băutura să poată fi păstrate timp îndelungat fără să își modifice gustul, mirosul sau alte proprietăți.

Ușor de curățat și întreținut

Spre deosebire de sticlă și plastic, oțelul inoxidabil este incredibil de ușor de curățat. Acest material este rezistent la apariția petelor, a ruginii și coroziunii. Sunt ușor de spălat și nu necesită extra-atenție, precum în cazul cănilor de sticlă.

Prietenoase cu mediul înconjurător, reutilizabile și reciclabile

Miliarde de căni și sticle din plastic ajung în gropile de gunoi în fiecare an. Dacă le-am așeza una lângă alta, ar fi atât de multe încât ar înconjura Pământul. În schimb, cănile din oțel inoxidabil pot fi refolosite ani în șir. Pot fi chiar reciclate în final, fără pierderi de substanțe sau emisii nocive. Cănile din oțel inoxidabil sunt durabile, reciclabile, refolosibile și, în mod clar, un accesoriu elegant, excelent de adăugat pe raftul din bucătăria ta.

Ideale pentru activități în aer liber

Datorită rezistenței lor, cănile din oțel inoxidabil sunt un accesoriu excelent în camping sau la picnic. Paharele de hârtie sunt utile, însă dacă lichidul este păstrat în ele mai mult timp, se înmoaie și pot începe să curgă. Cănile din oțel inoxidabil sunt foarte potrivite nu doar pentru lichide fierbinți sau reci, ci sunt și un foarte bun recipient pentru a amesteca mai multe băuturi, alcoolice sau nealcoolice. Cu capacul potrivit, ele pot fi cu ușurință așezate una peste alta, pentru a economisi spațiul.

Și un aspect negativ

Datorită structurii lor metalice, dacă sunt ținute un timp mai îndelungat în soare, se vor încălzi. Soluția însă, în acest caz, este cana de oțel inoxidabil cu perete dublu, izolator, în vid. 

Unde pot să cumpăr o cană de oțel inoxidabil?

Poți să adaugi chiar acum o astfel de cană în coșul tău de cumpărături vizitând magazinul nostru online aici. Un extra-beneficiu inclus în preț, de care poți beneficia cumpărând din magazinul nostru online, este capacul cu design revoluționar, cu slider magnetic, care izolează suplimentar lichidul pentru a-i păstra temperatura un timp mai îndelungat. Testele noastră arată că temperatura lichidului se păstrează la un nivel confortabil timp de până la 4 ore.